pişmiş yoğurt





Bugün eski tahlillerini göstermek için gelen bir hastanın tahlilleri Antakya'da yaptırdığını görünce "Antakya'lı mısınız?" diye sordum
"Evet, doğma büyüme Antakya'lıyım. Çocuğun okulu için İzmir'e geldik" dedi
"Geçenlerde Antakya'dan gelmiş bir yoğurt yedim. Pişmiş yoğurt dediler. Gerçekten pişiriliyor mu?" diye sordum
"Evet, biz de yaparız, çok zahmetlidir. Sadece keçi yoğurdundan olur. Büyük kazanlarda tuzla kaynatırız, suyu ayrılır, üstüne çıkar. Dibinde kalan yoğurdu temiz bezlere alıp süzdürürüz. İnek yoğurdunu öyle kaynatsan kesilir, kesik kesik olur" dedi


"Kahvaltıda mı yiyorsunuz?" dedim
"Evet, hele soğanlı biberli çok güzel olur. Soğanı zeytinyağında kavururuz. Sonra pişmiş yoğurtla pul biberi ekleyip, hızlı hızlı çeviririz. Ekmek banıp yemesi çok tatlı olur!" dedi



Sözün burasında ikimizin de ağzının suyu aktığından bir sessizlik oldu.

Elimdeki kağıtlara bakıp;
"Evet bu sonuçlara göre kan yağlarınız yüksek . Perhiz yapıyor musunuz?" diye sordum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yatak’da Oynaşan Lezolar Böylesini İzlemediniz Eminim ;)